Skip to main content

De veelzijdigheid van een Gelato World ijsvitrine

Er zijn verschillende soorten vitrines die in de horeca ingezet kunnen worden. Denk aan een vitrine voor patisserie, broodjes, gebak, koeken of schepijs. Al deze heerlijke producten worden tentoongesteld op één centrale locatie in de winkel. De dikke Van Dale beschrijft een vitrine als volgt: ‘glazen kast voor het tentoonstellen van voorwerpen (of producten)’. Nu zijn er veel verschillende productcategorieën en niet iedere zaak heeft zoveel ruimte dat ieder product een eigen vitrine krijgt.

Dit probleem roept bij horeca professionals die meerdere productcategorieën verkopen de vraag op hoe zij die ene vitrine zo veelzijdig mogelijk kunnen gebruiken. Al helemaal als het gaat om seizoensgebonden producten zoals schepijs. Niet iedere vitrine is er geschikt voor om meerdere doeleinden te dienen, maar de vitrines van Gelato World kunnen zo geïnstalleerd worden dat zij meerdere bestemmingen kunnen hebben. In dit artikel staat meer informatie over producten die een vitrine van Gelato World kan presenteren.

Schepijsvitrines zijn niet alleen voor seizoensgebonden producten

Hoewel de naam anders doet denken, is een schepijsvitrine van Gelato World veelzijdiger dan in eerste instantie wordt gedacht. Vanuit onze expertise weten wij dat een vitrine meerdere doelen kan dienen en daarom verschillende opties moet hebben. Afhankelijk van wat de horecaondernemer wil gaan verkopen zijn er diverse mogelijkheden. Zo hoeft een schepijsvitrine niet alleen maar schepijs te houden, maar kan deze bijvoorbeeld ook patisserie of broodjes presenteren aan de klanten.

Gemakkelijk omschakelen van schepijs naar patisserie

In de zomer geniet iedereen het liefst van een heerlijk schepijsje, maar in de winter is deze traktatie iets minder populair. Tijdens het koude seizoen willen klanten bijvoorbeeld liever genieten van een heerlijk gebakje. Nu zijn dit twee producten die een hele andere samenstelling hebben en verschillende eisen qua temperatuur. Nu is het met een vitrine van Gelato World niet onmogelijk om tijdens de zomer de ene lekkernij en tijdens de winter de andere lekkernij te presenteren.

Nu is er gebak met ijs of juist gebak dat bevroren verkocht kan worden, maar dit wil niet zeggen dat een negatieve temperatuur voor ieder soort gebak geldt. Overwegend moet gebak zonder ijs gekoeld bewaard worden, wat inhoudt dat de lucht eromheen een temperatuur van tussen de 4 en 10 graden Celsius moet zijn. Logischerwijs is dit voor schepijs een uitermate onhandige temperatuur. Nu laat niet iedere standaard ijsvitrine het toe om te wisselen tussen temperaturen. Bij Gelato World bieden wij horecaondernemers de mogelijkheid om hun vitrine het hele jaar door te gebruiken door een extra optie toe te voegen waardoor er gemakkelijk tussen positieve en negatieve temperatuur gewisseld kan worden. Deze veelzijdigheid zie je vooral terug in de Orion 365. Zoals de naam al verklapt kan deze ijsvitrine dus het hele jaar door gebruikt worden.

Lekkere broodjes en kwalitatieve chocolade

Als lunchroom of patisserie is er een legio aan mogelijkheden om je gewaardeerde klanten van te voorzien. Denk aan ambachtelijke broodjes of huisgemaakte chocolade. Broodjes gaan in de zomer, dan wel zoet of hartig, over de toonbank, waar chocolade meer een product voor de winter is. Om voor deze twee productgroepen niet een aparte vitrine aan te hoeven schaffen, heeft Gelato World een oplossing. De producten kunnen bij een temperatuur tussen 10 en 16 graden bewaard worden, maar voor de kwaliteit van chocolade is een bepaalde luchtvochtigheid nodig. Bij Gelato World is het mogelijk om de vitrine van een humidifier te voorzien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zo blijft de chocolade van de beste kwaliteit en kunnen er tegelijkertijd heerlijke broodjes gepresenteerd worden.

Tegelijkertijd schepijs én diepgevroren macarons of ijstaart aanbieden

De Franse lekkernij bekend als macarons zijn een echte traktatie die veel bakkers en patisserieën aanbieden. Om klanten altijd van een vers product te kunnen voorzien kunnen deze bevroren bewaard worden, bijvoorbeeld in een schepijsvitrine. Dit is ideaal omdat een schepijsvitrine direct ook de mogelijkheid biedt om schepijs te verkopen. Nu hebben schepijs en macarons en ook een ijstaart een verschillend vriespunt. Schepijs wordt namelijk bij -14 graden Celsius bewaard en bijvoorbeeld ijstaarten bij -18 graden Celsius. Bij Gelato World bieden wij de oplossing door de optie te geven om in de vitrine twee klimaatzones te creëren. Dit wordt gedaan door de vitrine van twee condensing units en een verwijderbare glazen plaat te voorzien. Zo is het mogelijk om twee verschillende klimaatzones in één ijsvitrine toe te passen en meerdere producten tegelijkertijd te presenteren.

De mogelijkheden zijn oneindig met een ijsvitrine van Gelato World

Zoals in het artikel te lezen zijn er talrijke opties met een ijsvitrine van Gelato World. Over de jaren heen hebben wij honderden ijssalons en andere horecagelegenheden mogen helpen bij het vinden van een ijsvitrine die ideaal is voor hun onderneming. Tijdens deze opdrachten zagen wij steeds vaker de vraag om vitrines die veelzijdiger zijn dan alleen het presenteren van schepijs. Met deze vraag zijn wij naar de tekentafel gegaan en hebben verschillende wensen en eisen naast elkaar gelegd. Ondertussen is er geen vraag meer waar wij van op kijken. Het is daarom van groot belang dat de horecaondernemer weet welke producten er verkocht gaan worden, zodat wij met de juiste oplossing kunnen komen. Tijdens meerdere maatwerkprocessen hebben wij onze kennis en expertise mogen delen en zijn zo tot prachtige totaaloplossingen gekomen. Benieuwd wat Gelato World voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact op voor een kennismaking.

ijsvitrineKennis
maart 26, 2024

3 tips voor het behoud van je ijsvitrine

Het behoud van je ijsvitrine is van cruciaal belang voor het waarborgen van de kwaliteit van je producten. Een goed onderhouden ijsvitrine zorgt niet alleen voor een hygiënisch aanzicht, maar…
Kennis
januari 18, 2024

Gastransitie van R452 naar R290

Veel eigenaren van een ijsvitrine of vrieskast staan nu voor dezelfde uitdaging: de gastransitie van R452 naar R290. Deze verandering heeft een aanzienlijke impact op het koelsysteem. In dit artikel…
Kennis
december 6, 2023

Hoeveel ijsvitrines heb ik eigenlijk nodig?

Bij Gelato World krijgen wij regelmatig de vraag hoeveel ijsvitrines een horecagelegenheid eigenlijk nodig heeft. Is één voldoende, moeten het er twee, drie of zelfs vier zijn? Ondanks dat deze…

Meer weten? Kom in contact