Skip to main content

Als horecaondernemer wil je er zeker van zijn dat je de klanten kan verblijden met de beste producten. Een heerlijk schepijsje in de stad of wafel met ijs en koffie langs een fietsroute. Om dit te kunnen doen moet de zaak beschikken over een goede plek om de producten te bereiden en uit te serveren, of te wel: de perfecte inrichting en dat is maatwerk. Nu is het mogelijk om dit zelf te regelen, maar er kan ook gebruikgemaakt worden van een totaaloplossing. Steeds vaker krijgen wij de vraag wat een totaaloplossing voor horecaondernemers precies inhoudt en hoe dit proces verloopt. In dit artikel staat meer informatie over wat een horecaondernemer kan verwachten bij het inschakelen van onze totaaloplossingsservice.

Wat houdt een totaaloplossing eigenlijk in?

De essentie van de service zit al verstopt in het woord: ‘totaal’. Een totaaloplossing voor horecaondernemers omvat meestal een scala aan diensten die bedoeld zijn om verschillende aspecten van hun bedrijfsvoering te ondersteunen. Een totaaloplossing heeft als doel het helpen van ondernemers bij het stroomlijnen van processen, een verbetering van de klantervaring of het verhogen van efficiëntie en optimaliseren van bedrijfsresultaten. De specifieke functies en kenmerken van een totaaloplossing kunnen variëren, afhankelijk van de (potentiele) klanten en de behoeften van de horecaonderneming.

Een totale inrichting voor jouw horecagelegenheid of het nou gaat om een ijssalon, koffiezaak of broodjeszaak. Binnen deze vorm van totaaloplossing worden er specifieke vitrines en werkbanken geleverd en de decoratie van de vitrines.

Zo verloopt het proces van een totaaloplossing bij Gelato World

Wanneer een horecaondernemer voor een totaaloplossing gaat, leert de ervaring vaak dat er een legio aan keuzes en opties is. Bij het gebruikmaken van deze dienst wordt niet alleen een stuk ontzorging, maar ook een bepaalde mate van expertise ingekocht. Beide factoren komen in iedere stap van het proces aan bod bij een totaaloplossing van Gelato World. Hieronder het proces dat wij met onze klanten doorlopen.

Kennismaking

Iedere horecazaak is anders en heeft een eigen karakter, indeling en behoeftes. Omdat het hier gaat om maatwerk dat moet voldoen aan jouw eisen, wensen en ruimte, beginnen we bij Gelato World met een kennismaking. Tijdens dit gesprek wordt er dieper onderzoek gedaan naar de benodigdheden voor de zaak. Zo wordt er eerst gekeken naar het product dat de ondernemer wil gaan verkopen en waar het bedrijf gevestigd zit. Gaat het om banket, koffie met wafels en ijs of alleen schepijs? Dit geeft ons een duidelijker beeld van de eigenschappen van de horecagelegenheid en het type klant dat er dadelijk binnen komt. Op basis van onze jarenlange expertise kunnen wij adviseren over bijvoorbeeld de klantenstromen en hoe hier de inrichting het beste op aan te passen. Zo kunnen we alle opties goed doornemen en adviseren over bijvoorbeeld het type stroom, koeltechnieken en opslagmogelijkheden. Ook nemen we tijdens deze kennismaking de wensen van de ondernemer aandachtig onder de loep, zodat wensen en mogelijkheden samenkomen.

Design

Op basis van deze informatie gaat ons team van gespecialiseerde architecten in Italië aan de slag met het ontwerp. Het team van 10 architecten heeft in 60 jaar de inrichting van wel honderden ijssalons en andere horecagelegenheden ontworpen. Hierdoor weten zij met elke ruimte en alle wensen een passend design te maken. Wanneer dit ontwerp af is wordt het aan de ondernemer gepresenteerd en vindt er een feedbackronde plaats. Tijdens deze feedback ronde worden keuzes besproken en eventuele wijzigingen genoteerd. Mocht er feedback zijn, gaat deze terug naar de architect. Als het ontwerp aan alle wensen voldoet, gaat het door naar de productie.

Ontwikkeling en plaatsing

Na de feedbackronde en daaropvolgende goedkeuring van de horecaondernemer, worden de modellen op maat gemaakt in Italië, waarna ze op de gewenste locatie geleverd worden. Als laatste stap in het proces van een totaaloplossing van Gelato World komt de plaatsing en installatie van de modellen. Door gebruik te maken van gecertificeerde Gelato World installateurs bent u er zeker van dat de producten op de juiste en veilige manier geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen van een totaaloplossing?

Een totaaloplossing is een dienst die de horecaondernemer dient te helpen in het voorzien van alle benodigdheden voor zijn zaak. Het inschakelen van deze dienst heeft een aantal voordelen voor jou als horecaondernemer. In eerste instantie is het gehele proces van het opzetten van de bankinrichting gestroomlijnd bij Gelato World. Met een duidelijk begin- en eindpunt, is er tijdens het gehele proces duidelijkheid over welke stappen er genomen moeten worden.

Gelato World kan de producten, zoals werkbanken en schepijsvitrines, ontwerpen, leveren en plaatsen en dit doen we met ons eigen team. Bij ons team gespecialiseerde architecten in Italië laten wij de inrichting ontwerpen. Met onze eigen partij worden de producten geleverd op plaats van bestemming en wordt geplaatst door onze eigen installateurs. Voor vragen over het proces hoeft niet met alle afdelingen geschakeld te worden, daar is één contactpersoon voor, namelijk de projectmanager.

Een totaaloplossing van Gelato World houdt in dat er naast een gestroomlijnd proces ook jarenlange ervaring wordt ingekocht. Wij gaan samen met de ondernemer om tafel om de perfecte bankinrichting op papier te krijgen en denken met hen mee met iedere stap in het proces. Zo kijken wij naar de ruimte en welke vitrines en koelwerkbanken daar het beste passen, hoe klanten zich bewegen en gedragen in de zaak en welke extra mogelijkheden er nog meer zijn met het oog op opslag. Als expert op het gebied van totaalinrichtingen voor de horeca, bieden wij maatwerk oplossingen voor koeltechnieken, installaties en onze service nadien.

Door een totaalinrichting af te nemen kunnen er kosten worden bespaard. In eerste instantie omdat het proces bij één partij loopt, waardoor er niet een aantal verschillende bedrijven ingehuurd hoeft te worden. Daarnaast vindt het productieproces van een totaaloplossing van Gelato World plaats in Italië waar de productiekosten een stuk lager liggen dan in Nederland. Naast de meegenomen expertise van Italiaanse productiehuizen, kan het inkopen vanuit Italië ook nog eens flink in de kosten schelen.

Waar kan de horecaondernemer rekening mee houden?

Een totaaloplossing is een proces en daarom niet van de ene op de andere dag gedaan. Gezien de planning van leveringen, het aannemen en opleiden van personeel en het openen van de zaak, is het handig om als ondernemer te weten waar die aan toe is. Voor de productie staan slechts zo’n 8 weken. Dit is puur en alleen de productie. Onze ervaring leert dat voor het gehele proces, van kennismaking tot en met plaatsing, ongeveer drie maanden tijd nodig zijn. Omdat hier gesproken wordt van maatwerk moet het in één keer goed gebeuren, waardoor er tijd in gaat zitten. Toch hebben wij vaker gehoord dat de tijd sneller gaat dan aanvankelijk gedacht.

Totaaloplossingen voor horecaondernemers van Gelato World

Over de jaren hebben wij van Gelato World met honderden horecaondernemers samengewerkt om voor hen de perfecte totaaloplossing te realiseren. In die tijd hebben wij veel ervaring opgedaan en verschillende problemen op kunnen lossen. Door al deze samenwerkingen zijn wij goed op de hoogte van de wensen van ondernemers en de eisen die aan horeca gesteld worden.

Ben jij als ondernemer nou benieuwd naar wat Gelato World voor jou op het gebied van totaalinrichtingen kan betekenen of ben je op zoek naar de perfecte ijsvitrine? Neem dan snel contact met ons op.

ijsvitrine

3 tips voor het behoud van je ijsvitrine

| Kennis | No Comments
Het behoud van je ijsvitrine is van cruciaal belang voor het waarborgen van de kwaliteit van je producten. Een goed onderhouden ijsvitrine zorgt niet alleen voor een hygiënisch aanzicht, maar…

Gastransitie van R452 naar R290

| Kennis | No Comments
Veel eigenaren van een ijsvitrine of vrieskast staan nu voor dezelfde uitdaging: de gastransitie van R452 naar R290. Deze verandering heeft een aanzienlijke impact op het koelsysteem. In dit artikel…

Hoeveel ijsvitrines heb ik eigenlijk nodig?

| Kennis | No Comments
Bij Gelato World krijgen wij regelmatig de vraag hoeveel ijsvitrines een horecagelegenheid eigenlijk nodig heeft. Is één voldoende, moeten het er twee, drie of zelfs vier zijn? Ondanks dat deze…

Welk type koelunit moet ik voor mijn ijsvitrine kiezen?

| Kennis | No Comments
Een van de belangrijkste kwaliteiten van een ijsvitrine, is dat hij koud wordt en goed koud blijft. Dit alles gebeurt met een koelunit oftewel een condensing unit, die op twee…