Skip to main content

Bij Gelato World krijgen wij regelmatig de vraag hoeveel ijsvitrines een horecagelegenheid eigenlijk nodig heeft. Is één voldoende, moeten het er twee, drie of zelfs vier zijn? Ondanks dat deze keuze voor een deel afhankelijk is van hoe groot de gelegenheid is, hebben wij van Gelato World hier een sterke mening over. Die mening lichten we in dit artikel verder toe.

Twee ijsvitrines zijn gewoon beter dan één

In de drie decennia die wij in het vak zitten, raden wij altijd aan om tenminste twee ijsvitrines van de standaardafmeting van 1,5 meter te plaatsen. Twee vitrines hebben een aantal voordelen ten opzichte van één ijsvitrine.

Voordeel 1: Back-up in het geval van storing

In het geval één van de ijsvitrines een storing krijgt, hoeft dit dan niet te betekenen dat de verkoop stil komt te liggen. Door de tweede vitrine is het gewoon mogelijk om klanten alsnog van je lekkernijen te kunnen voorzien.

In het geval van een storing, kunnen klanten van Gelato World contact met ons opnemen waarna wij een monteur langs sturen. Aan de hand van een grondige inspectie zal de monteur de vervolgstappen bepalen. In sommige gevallen kan de storing snel op locatie verholpen worden. In andere zal er een onderdeel vervangen moet worden, waar iets meer tijd overheen gaat. Hoeveel tijd is afhankelijk van de leverbaarheid van de benodigde onderdelen en verschilt daarom per situatie.

Voordeel 2: Er is ruimte voor brede bakken met een mooiere opmaak

Door gebruik te maken van brede bakken oogt de ijsvitrine ruimtelijker en overzichtelijker. Simpel gezegd wordt het aanbod aantrekkelijker gepresenteerd, wat direct de verkoop kan stimuleren.

Orion KT24

Extra voordeel: Flexibiliteit in productaanbod

Afhankelijk van de producten die verkocht worden in de horecagelegenheid, biedt een tweede ijsvitrine de optie om het aanbod uit te breiden of te wisselen tijdens verschillende seizoenen. Zo kan er in de zomer bijvoorbeeld meer schepijs verkocht worden, waar er in de winter de focus ligt op patisserie, zoals bevroren macarons. Gedurende het koude seizoen willen veel klanten genieten van een gebakje, dat in een tweede ijsvitrine met gemak gepresenteerd kan worden zonder dat de gehele temperatuurhuishouding omgegooid moet worden. Schepijs of macarons zijn trouwens niet de enige mogelijkheden met een ijsvitrine van Gelato World.

Gelato World voor alle vitrine behoefte

Wij zijn al ruim 30 jaar ervaringsdeskundige en expert op het gebied van ijsvitrines. Met onze producten, diensten en maatwerkoplossingen helpen wij horecaondernemers het meest uit hun ruimte en zaak te halen. Onze ijsvitrines van hoogwaardige kwaliteit komen uit Italië en worden door onze vakmensen geïnstalleerd. Aan de hand van onze service leveren wij maatwerk, van kennismaking tot en met installatie. Meer weten over onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via WhatsApp of het contactformulier.

ijsvitrineKennis
maart 26, 2024

3 tips voor het behoud van je ijsvitrine

Het behoud van je ijsvitrine is van cruciaal belang voor het waarborgen van de kwaliteit van je producten. Een goed onderhouden ijsvitrine zorgt niet alleen voor een hygiënisch aanzicht, maar…
Kennis
januari 18, 2024

Gastransitie van R452 naar R290

Veel eigenaren van een ijsvitrine of vrieskast staan nu voor dezelfde uitdaging: de gastransitie van R452 naar R290. Deze verandering heeft een aanzienlijke impact op het koelsysteem. In dit artikel…
Kennis
december 6, 2023

Hoeveel ijsvitrines heb ik eigenlijk nodig?

Bij Gelato World krijgen wij regelmatig de vraag hoeveel ijsvitrines een horecagelegenheid eigenlijk nodig heeft. Is één voldoende, moeten het er twee, drie of zelfs vier zijn? Ondanks dat deze…

Meer weten? Kom in contact