Skip to main content

Het behoud van je ijsvitrine is van cruciaal belang voor het waarborgen van de kwaliteit van je producten. Een goed onderhouden ijsvitrine zorgt niet alleen voor een hygiënisch aanzicht, maar verlengt ook de levensduur van je apparatuur, wat weer kosten bespaart. In deze blog delen we 3 onmisbare tips om je te helpen je ijsvitrine in uitstekende conditie te houden.

Tip 1: Houd je condensing unit stofvrij

Het is belangrijk om je condensing unit oftewel een koelunit stofvrij te houden om de levensduur van je ijsvitrine te vergroten. Stof en vuil kunnen de warmteafvoer belemmeren, wat kan leiden tot oververhitting en vroegtijdige slijtage van componenten. Een stofvrije unit werkt energie-efficiënter, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderd risico op storingen. Belemmerde luchtstromen kunnen resulteren in ongelijkmatige koeling en verminderde prestaties van de ijsvitrine. Het wordt aanbevolen om maandelijks visuele inspecties uit te voeren en indien nodig de unit schoon te maken met een zachte borstel, perslucht of een stofzuiger met opzetstukken.

ijsvitrine

Tip 2: Reinig de binnenkant van je ijsvitrine grondig en regelmatig

Bij de aanschaf van een ijsvitrine is het heel belangrijk om rekening te houden met reiniging en onderhoud van de vitrine. Door de ijsvitrine goed te reinigen en onderhouden ervaar je een aantal voordelen.

Een goed onderhouden vitrine presteert beter en gaat minder snel kapot. Een direct gevolg hiervan is dat er minder tijd en geld aan reparaties of vervanging besteed hoeft te worden. Bovendien kan regelmatig onderhoud helpen om de efficiëntie van de ijsvitrine te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen, omdat de vitrine minder energie nodig heeft om te werken. Verder is het goed te onthouden dat sommige ijsvitrines een eenvoudig te reinigen interieur en gemakkelijk te vervangen onderdelen, terwijl andere ijsvitrines complexer zijn en meer tijd en geld kosten om te onderhouden.

Tip 3: Laat een jaarlijkse onderhoudscontrole uitvoeren

Het is van essentieel belang om een jaarlijkse onderhoudscontrole uit te voeren om de levensduur en efficiëntie van je ijsvitrine te waarborgen. Deze routinecontrole, hoewel vaak vergeten, is niet alleen een aanbeveling maar voor sommige vitrines is het ook verplicht een jaarlijkse onderhoudscontrole te doen volgens de wetgeving. Het heeft te maken met het behoud van het koelmiddel in het systeem, wat van cruciaal belang is voor het milieu. Zonder regelmatig onderhoud en controle kan het koelmiddel ontsnappen, wat niet alleen slecht is voor de prestaties van de ijsvitrine, maar ook schadelijk voor het milieu kan zijn.

Het is raadzaam om één keer per jaar een erkende installateur in te schakelen om een grondige inspectie uit te voeren. Deze kan eventuele lekken repareren en ervoor te zorgen dat je ijsvitrine optimaal blijft functioneren. Zo voldoe je ook meteen aan de wettelijke vereisten voor milieubescherming.

Nieuw(!): Sluit een onderhoudscontract af bij Gelato World

Bij Gelato World bieden we sinds kort onderhoudscontracten aan. Een initiatief dat voortkomt uit het zien van een tekort aan installateurs in de branche. Dit tekort veroorzaakt vaak lange wachttijden voor reparatieverzoeken van ijsvitrines en andere essentiële apparatuur. Onze onderhoudscontracten zijn ontworpen om dit probleem aan te pakken en bieden verschillende voordelen voor onze klanten.

Gegarandeerd snelle reparatie

Met deze contracten verzekeren we een snellere respons op reparatieverzoeken en andere onderhoudsbehoeften. Dit betekent dat problemen met ijsvitrines en andere apparatuur efficiënter worden aangepakt, waardoor kostbare stilstandtijden worden geminimaliseerd en jouw bedrijfsactiviteiten soepeler verlopen.

Geniet van korting op onderdelen

Daarnaast profiteren klanten die een onderhoudscontract bij Gelato World afsluiten van kortingen op onderdelen bij eventuele vervangingen of reparaties. Dit biedt niet alleen financieel voordeel, maar verzekert ook dat jouw apparatuur altijd in optimale staat blijft.

Kortom, met onze onderhoudscontracten streven we ernaar om niet alleen de betrouwbaarheid van je apparatuur te waarborgen, maar ook om jouw bedrijf te helpen door middel van efficiëntie en kostenbesparing. Meer weten over het behoud van je ijsvitrine of ons onderhoudscontract? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via WhatsApp of het contactformulier.

ijsvitrineKennis
maart 26, 2024

3 tips voor het behoud van je ijsvitrine

Het behoud van je ijsvitrine is van cruciaal belang voor het waarborgen van de kwaliteit van je producten. Een goed onderhouden ijsvitrine zorgt niet alleen voor een hygiënisch aanzicht, maar…
Kennis
januari 18, 2024

Gastransitie van R452 naar R290

Veel eigenaren van een ijsvitrine of vrieskast staan nu voor dezelfde uitdaging: de gastransitie van R452 naar R290. Deze verandering heeft een aanzienlijke impact op het koelsysteem. In dit artikel…
Kennis
december 6, 2023

Hoeveel ijsvitrines heb ik eigenlijk nodig?

Bij Gelato World krijgen wij regelmatig de vraag hoeveel ijsvitrines een horecagelegenheid eigenlijk nodig heeft. Is één voldoende, moeten het er twee, drie of zelfs vier zijn? Ondanks dat deze…

Meer weten? Kom in contact